Komosa z sosem pieczarkowym

0 (0 ocen)

Dietetyczna wersja sosu pieczarkowego.

Składniki:

  • 50 g. komosy ryżowej (4 łyżki)
    250 g. pieczarek
    jogurt naturalny
    25 g. serka homogenizowanego (łyżka)
    30 g. śmietany 12% (2 łyżki)
    10 g. tartego parmezanu (czubata łyżka)
    bulion warzywny (szklanka gotowego)

Komosa z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Komosę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    Pieczarki obierz i pokrój, podgrzewaj na patelni z dodatkiem bulionu.
    Kiedy pieczarki będą już miękkie, dodaj jogurt, śmietanę i serek.
    Po kilkunastu minutach, kiedy sos pieczarkowy będzie już gotowy i zdejmiesz go z ognia, dodaj tarty parmezan i wszystko dokładnie wymieszaj.
    Do ugotowanej kaszy dodaj sos pieczarkowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy