Kolorowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpuść 3 różne galaretki według zaleceń producenta i pozostaw do stężenia.
2.Białka ubij na sztywną piane.
3.Żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Cały czas ucierając dodawaj stopniowo masło, następnie serki waniliowe i sernik w proszku. Na końcu dodaj pianę i wymieszaj.
4.Rozpuść galaretkę cytrynową w ½ szklance wody, ostudź a następnie dodaj do masy.
5.Rozpuść 3 łyżeczki żelatyny w ¼ szklance gorącej wody i dodaj do powstałej masy serowej.
6.Stężałe galaretki pokrój na kawałki, wrzuć do masy i wymieszaj.
7.Ułóż biszkopty na spodzie brytfanny i wyłóż na nie masę serową.
8.Rozpuść 1 galaretkę (np. agrestową) według zaleceń producenta, tężejącą wylej na ciasto.
Komentarze