Kolorowy serniczek na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąki przesiej wraz z proszkiem. Jajka ubij na sztywno dodając cukier i olej. Delikatnie połącz z mąką. Wyłóż połowę masy do formy 24x24. Resztę rozmieszaj z kakao. Wylewaj łyżką tworząc paski, następnie poprzeciągaj je wykałaczką, tworząc zebrę. Piecz 15 min w temp. 170st.
2.Żelatynę zalej niewielką ilością wody, gdy napęcznieje wymieszaj z wrzącym mlekiem. Pozostaw do ostygnięcia. Śmietanę ubij na puszystą masę i dodawaj po łyżce sera. Wymieszaj z skórką z pomarańczy i tężejącą żelatyną. Wyłóż na biszkopt. Odstaw do lodówki
3.Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Pozostaw do stężenia. Banany pokrój na plasterki i rozłóż na masie serowej. Wykładaj łyżką naprzemiennie ścinające się galaretki.
Komentarze