KOLOROWY PRZEKŁADANIEC Z GALARETKAMI

4.5 (151 ocen)

pyszne orzeźwiające ciasto

Składniki:

  • BISZKOPT JASNY:forma 24x28cm
    3 jajka
    3 łyżki cukru
    3 łyżki mąki
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

    BISZKOPT CIEMNY:forma 24x28cm
    3 jajka
    3 łyżki cukru
    3 łyżki mąki
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao

    KREM BUDYNIOWY
    1 op. budyniu waniliowego
    1 szkl. mleka
    1/2 szkl. cukru
    1/2 margaryny

    KREM ŚMIETANOWY
    300 ml śmietany kremówki
    1 galaretka miętowo- jabłkowa
    2 łyżki cukru pudru

    DODATKOWO:
    1 jabłko
    galaretka miętowo-jabłkowa
    galaretka truskawkowa

Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przekładaniec Desery

Kolorowy przekładaniec z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT JASNY:
    Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, następnie mąkę i proszek. Piec 20 min. w temp. 180 stopni.

    BISZKOPT CIEMNY:
    Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, następnie mąkę i proszek, dodać kakao. Piec 20 min. w temp. 180 stopni.

    KREM BUDYNIOWY:
    Ugotować budyń na mleku i cukrze, wystudzić. Utrzeć margarynę, dodać wystudzony budyń.


    KREM ŚMIETANOWY:
    Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wrzącej wody, wystudzić. Ubić śmietanę z cukrem, dodać tężejącą galaretkę.

    Galaretkę miętowo-jabłkową i truskawkową rozpuścić w 1 szkl. wody. Jabłko obrać pokroić w drobną kostkę, wymieszać z galaretką truskawkową.
  • 2. WYKONANIE CIASTA:
    Biszkopt jasny posmarować 1/3 kremu budyniowego, wylać tężejącą galaretkę truskawkową z jabłkami, gdy zastygnie posmarować 1/3 kremu, ułożyć ciemny biszkopt, posmarować resztą kremu budyniowego, zalać zieloną galaretką. Gdy galaretka zastygnie, wyłożyć masę śmietanowo-galaretkową.

Porady

- biszkopty można lekko nasączyć

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować