Biszkopt przekładany czekoladą i masą budyniowo-brzoskwiniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Biszkopt jasny: Białka oddzielic od żoltek. Bialka ubic na sztywno , dodac cukry , żoltka , make olej i wymieszac. Wylac na blache i piec 25 minut w temp. 180 s
2. Biszkopt ciemny: Bialka oddzielic od żoltek.Bialka ubic na sztywno, dodac , cukier, żoltka, make kakao, olej i wymieszac. Wylac na blache i piec 25 minut w temp 180 s C.
3.Krem smietankowy z czekoladą:
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i pod koniec ubijania dodać do śmietanki.Czekolade pkruszyc lub połamac , dodac do masy i wymieszac.
4.Masa budyniowo-brzoskwiniowa :bydyń ugotowac wg instrukcji, wystudzic . Miękką margaryne zmiksowac z budyniem ,dodac dzem i ponownie zmiksowac.
5. Galaretki rozpuścić wg instrukcji..
6. Jasny biszkopt przekroic na połowe, cienko rozsmarowac dzem truskawkowy, wyłożyć mase z kawałkami czekkolady, przykryć biszkoptem ciemnym, nasączyc , rozprowadzic mase budyniowo-waniliową, przykryc druga połową jasnego biszkoptu, Na wierzch mozna rozprowadzić poostała mase, wylac tężejącą galaretkę.
Odstawic do lodówki.Smacznego
Komentarze