Biszkopt przekładany czekoladą i masą budyniowo-brzoskwiniową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

ciasto przekłądane tym co lubie:smacznie i kolorowo:)Polecam

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1. Biszkopt jasny:
    5 jajek ,
    1\2 szklanki cukru
    1 łyzeczka proszku do pieczenia
    czubata szklanka mąki
    cukier waniliowy
    4 łyzki oleju
    2. Biszkopt ciemny:
    4 jajka,
    1\2 szklanki cukru,
    szklanka maki
    łyzeczka proszku do pieczenia
    1 łyzka ciemnego kakao ,
    cukier waniliowy
    3 łyzki oleju
    3. Krem z czekoladą :
    2 szklanki śmietanki kremówki
    3 łyżeczki żelatyny
    6 łyżek cukru pudru
    1 i 1\2 tabliczki czekolady deserowej- pokrojona w drobn kostkę lub połamana
    4. Masa budyniowo-brzoswiniowaa:
    Masa:
    1 budyń waniliowy
    1 margaryna
    dzem brzoskwiniowy( mały słoiczek)
    -----------------------------
    oraz mały słoiczek dzemu truskawkowego
    -----------------
    do nasączenia:
    sok z jedenj cytryny
    łyzeczka cukru.
    ------------------------
    2 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekładaniec Desery Ciasto

Biszkopt przekładany czekoladą i masą budyniowo-brzoskwiniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Biszkopt jasny: Białka oddzielic od żoltek. Bialka ubic na sztywno , dodac cukry , żoltka , make olej i wymieszac. Wylac na blache i piec 25 minut w temp. 180 s

    2. Biszkopt ciemny: Bialka oddzielic od żoltek.Bialka ubic na sztywno, dodac , cukier, żoltka, make kakao, olej i wymieszac. Wylac na blache i piec 25 minut w temp 180 s C.

    3.Krem smietankowy z czekoladą:
    Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i pod koniec ubijania dodać do śmietanki.Czekolade pkruszyc lub połamac , dodac do masy i wymieszac.

    4.Masa budyniowo-brzoskwiniowa :bydyń ugotowac wg instrukcji, wystudzic . Miękką margaryne zmiksowac z budyniem ,dodac dzem i ponownie zmiksowac.

    5. Galaretki rozpuścić wg instrukcji..
    6. Jasny biszkopt przekroic na połowe, cienko rozsmarowac dzem truskawkowy, wyłożyć mase z kawałkami czekkolady, przykryć biszkoptem ciemnym, nasączyc , rozprowadzic mase budyniowo-waniliową, przykryc druga połową jasnego biszkoptu, Na wierzch mozna rozprowadzić poostała mase, wylac tężejącą galaretkę.
    Odstawic do lodówki.Smacznego

Porady

blaszka 28- 30.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto  biszkoptowe z masą capucino i kajmakiem

To może cię zainteresować