Kolorowy przekładaniec

4.5 (141 ocen)

  • 45 min

Wyśmienite ciasto o lekko winnym smaku.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto I
    1 kostka margaryny
    3 szkl. mąki
    0,5 szkl. cukru
    2 łyżki miodu
    2 żółtka i 1 jajko całe
    proszek do pieczenia

    Biszkopt: 4 jajka, 1 szkl. mąki, 1 szklanka cukry, proszek do pieczenia

    Masa pomarańczowa: 660 ml soku pomarańczowego typu "Kubuś", 2 budynie waniliowe
    Masa zielona: 660 ml soku zielonego typu "Kubuś, 2 budynie waniliowe
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery Sok

Kolorowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto I
    Z podanych składników zagnieść ciasto kruche. Upiec 2 placki.
    Ciasto II Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w 180 C przez ok 25-30 min
    Masa: Pomarańczowa: połowę soku zagotować, 2 budynie wymieszać z pozostałym sokiem. Ugotować budyń
    Zielona: połowę soku zagotować, 2 budynie wymieszać z pozostałym sokiem. Ugotować budyń. Przełożenie: ciasto kruche-masa pomarańczowa-biszkopt-masa zielona-ciasto kruche-polewa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować