Kolorowy miszmasz

  • wyświetlono: 2413 |
  • dodany do książki kucharskiej: 23 |
  • polecenia: 0

Kolorowy miszmasz.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Janina Petecka, Nysa
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

po 1 kg ogórków, cukinii, czerwonej papryki, cebuli, jabłek i marchewki
olej
gorczyca
liście laurowe
sól
ziele angielskie

Zalewa:
1/2 l octu 10-proc.
3 l wody
3 łyżki soli
7 łyżek cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Kolorowy miszmasz

  • 1. Cukinie, ogórki i cebule kroimy w plasterki, papryki w paski. Lekko solimy, mieszamy. Odstawiamy na ok. 2 godziny. Osączamy.
  • 2. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki. Dusimy kilka minut na rozgrzanym
    oleju. Dodajemy do warzyw z pokrojonymi jabłkami. Mieszamy. Przekładamy
    do słoików. Do każdego wkładamy liść i po kilka ziaren gorczycy i ziela.
  • 3. Zalewa: wodę zagotowujemy z octem, wsypujemy cukier i sól. Chwilę gotujemy. Zalewamy sałatkę. Słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 10 minut.
PP_08-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

paprykacebulajabłkaogórekNajlepsze przetworycukinie

Komentarze

Podobne przepisy

Kolorowa

Dodane przez: RedakcjaPP

Kolorowa

Robię ją dopiero od kilku miesięcy,...

Kolorowa sałatka z kurczakiem

Dodane przez: dorota w

Kolorowa sałatka z kurczakiem

Bardzo smaczna sałatka na bazie...

Kolorowa ryżowa

Dodane przez: katarzynka455

Kolorowa ryżowa

Szybka sałatka z ryżem.

Kolorowa sałatka

Dodane przez: AnetaJ

Kolorowa sałatka

To bardzo łatwa i szybka do przygotowania...

Sałatka z kolorowym makaronem

Dodane przez: bogusia82

Sałatka z kolorowym makaronem

Szybka i smaczna sałatka z kolorowym...

Sałatka

Dodane przez: rzelkazag

Sałatka z kolorowym ryżem

Sałatki mają to do siebie, że można...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE