Kolorowy kotlet z indyka

  • wyświetlono: 158 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kotlet z indyka nadziewany mascarpone, fetą oraz warzywami.

Kasja1986
  • 4 porcje
  • 60min
  • Średni

Składniki

1 kg piersi z indyka
sól
pieprz

nadzienie:
180 g sera typu feta
250 g mascarpone
kawałek żółtej papryki
kawałek czerwonej papryki
4 różyczki brokułu
mała czerwona cebula

do panierowania:
mąka krupczatka
pieprz ziołowy
jajko
bułka tarta

olej lub klarowane masło do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kolorowy kotlet z indyka

  • przygotowanie1. Pierś kroimy na 4 kawałki, każdy kawałek rozbijamy, solimy i pieprzymy.

    Mascarpone, fetę oraz pokrojone warzywa mieszamy, ze sobą. Na każdym kotlecie układamy porcję serka. Kotlety zawijamy.

    Kotlety panierujemy w mące wymieszanej z pieprzem ziołowym, jajku, bułce tartej, i ponownie jajku i bułce tartej.

    Kotlety smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu przez 10-15 minut, aż ładnie się zrumienią.

    Kotlety podajemy z ulubioną sałatką oraz ziemniakami lub kaszą. Ja podałam z frytkami z fioletowych ziemniaków, które usmażyłam obok kotletów.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

indykkotlet

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczona golonka z indyka

Dodane przez: monika016

Pieczona golonka z indyka

Byłam bardzo ciekawa jak smakują...

schabowe

Dodane przez: blondynkagotuje90

Kotlet schabowy z karkówki

Kotlet schabowy z karkówki zamiast...

Soczysty udziec z indyka

Dodane przez: KuchcikGotuje

Soczysty udziec z indyka

Poszukując smaków pasujących do...

Kotlet de volaille z serem i pieczarkami

Dodane przez: MonikaW

Kotlet de volaille z serem i pieczarkami

Kotlet de volaille z serem i pieczarkami....

KOTLET DROBIOWY Z PRZYPRAWAMI

Dodane przez: Magda_Z

KOTLET Z PRZYPRAWAMI

Mieszanka przypraw nadaje filetom...

kotlet po hawajsku z ananasem

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Kotlet po hawajsku z ananasem

Takie kotlety bardzo szybko znikają...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE