Kolorowy kotlet z indyka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Kotlet z indyka nadziewany mascarpone, fetą oraz warzywami.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka
    sól
    pieprz

    nadzienie:
    180 g sera typu feta
    250 g mascarpone
    kawałek żółtej papryki
    kawałek czerwonej papryki
    4 różyczki brokułu
    mała czerwona cebula

    do panierowania:
    mąka krupczatka
    pieprz ziołowy
    jajko
    bułka tarta

    olej lub klarowane masło do smażenia

Kolorowy kotlet z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Pierś kroimy na 4 kawałki, każdy kawałek rozbijamy, solimy i pieprzymy.

    Mascarpone, fetę oraz pokrojone warzywa mieszamy, ze sobą. Na każdym kotlecie układamy porcję serka. Kotlety zawijamy.

    Kotlety panierujemy w mące wymieszanej z pieprzem ziołowym, jajku, bułce tartej, i ponownie jajku i bułce tartej.

    Kotlety smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu przez 10-15 minut, aż ładnie się zrumienią.

    Kotlety podajemy z ulubioną sałatką oraz ziemniakami lub kaszą. Ja podałam z frytkami z fioletowych ziemniaków, które usmażyłam obok kotletów.

Komentarze

Podobne przepisy