Kolorowy klops

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ekspresowy w przygotowaniu klops z delikatnego mięska i dużej ilości warzyw.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • - mięso mielone drobiowe - 500 g - u mnie mięso z indyka
    - papryka czerwona - 1 szt
    - groszek mrożony - 1 szkl
    - cukinia - 1/2 szt
    - cebula - 1 szt
    - jajko - 2 szt
    - sól, pieprz, czubryca, słodka papryka

Kolorowy klops - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0sm2iri 1. Groszek mrożony odmierzamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do odmrożenia (ok 15 minut). Paprykę i cukinie myjemy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach i delikatnie solimy. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy paprykę, cebulę, odciśniętą z soku cukinie, jajka i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • image-0ab1hu6 2. Na koniec do masy mięsnej dodajemy groszek i delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do foremki i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni przez ok 1 h. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy