Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka,, 20 dag sera żółtego, pół serka topionego, 2 łyżki dowolnego majonezu, 3 jajka, 7-8 łyżek mąki, pół papryki żółtej, pół papryki czerwonej, ok 20 dag pieczarek, natka pietruszki, sól,pieprz, przyprawa do kurczaka, szczypta papryki słodkiej
Kolorowy i chrupiący kurczak z warzywami na bogato. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: Fileta pokroić w kostkę, zetrzeć ser na małych oczkach, pieczarki posiekać i poddusić na patelni aż wyparuje woda, papryki posiekać na drobną kosteczkę, dodać resztę składników i dobrze wymieszać. Mąki dać tyle żeby masa była dość zwarta.Dodać przyprawy do smaku. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron.
Komentarze