Kolorowy gyros

5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatkę gyros podaję z frytkami lub pieczonymi ziemniakami. To świetne danie na treściwy obiad: są w nim frytki, mięso i surówka.

Składniki:

  • ● 1 czerwona cebula
    ● 2 podwójne filety z kurczaka
    ● 1 średnia kapusta pekińska
    ● 6 łyżek pikantnego keczupu
    ● 1 puszka kukurydzy
    ● 6 łyżek majonezu
    ● zielony ogórek
    ● 5 średnich ogórków kiszonych
    ● 4 łyżki oleju
    ● 2 czerwone papryki
    ● przyprawa do gyrosa
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kolorowy gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w paski, polewamy
    olejem, posypujemy
    przyprawą i odstawiamy na
    2 godziny (najlepiej na noc).
  • 2. Kapustę siekamy, cebulę
    kroimy w piórka, papryki
    i ogórki kiszone w paski, zielonego
    ogórka w półplasterki.
  • 3. Mieszamy majonez z keczupem.
    Mięso smażymy na rumiano na oleju. W salaterce
    układamy warstwami po połowie
    kapusty, ogórków, papryki,
    cebuli, kukurydzy i gorącego
    mięsa, polewamy połową
    sosu. I ponownie kolejno układamy
    po połowie składników,
    lekko ugniatamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować