Kolorowy garnuszek warzywny

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Czyli coś jak warzywa na patelnię, ale z grilla :-) Jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie.

  • Łatwy

Składniki:


  • - ziemniaki: 2 sztuki
    - fasolka szparagowa: 1 szklanka
    - marchewka: 1 sztuka
    - cukinia: 0.5 sztuki
    - papryka: 0.5 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - bazylia: 1 szczypta
    - papryka słodka: 1 szczypta
    - olej: 1 łyżka

Kolorowy garnuszek warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone ziemniaki, marchewkę i fasolkę ugotować na półmiękko, po ostudzeniu wymieszać razem z pokrojoną papryką i cukinią. Doprawić przyprawami i wyłożyć na aluminiową tackę, polać delikatnie olejem i grillować aż do miękkości.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy