Kolorowy deser z galaretek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dwie czerwone galaretki
dokładnie rozpuszczamy w pół
litra wrzącej wody. Gdy płyn
zacznie tężeć, wlewamy do
formy na babkę.
2.Kolejne dwie czerwone galaretki
rozpuszczamy we wrzącej
wodzie (troszkę więcej niż
1 szklanka). Gdy galaretka zacznie
tężeć, miksujemy z połową
serka homogenizowanego
i połową cukru. Tężejącą masę
wylewamy na zastygniętą galaretkę
w formie.
3.Tak samo postępujemy
z zielonymi galaretkami. Najpierw
rozpuszczamy i wlewamy
do formy dwie tężejące
galaretki. Dwie następne rozpuszczamy
w mniejszej ilości
wody, tężejące miksujemy
z resztą serka i cukru i wlewamy
do formy. Formę wstawiamy
do lodówki na 12 godzin.
Komentarze