KOLOROWY DESER

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

kusi swymi kolorami i smakiem

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Puszka brzoskwiń 820 gram
    1 opakowanie Mascarpone 250 gram
    Cukier puder do smaku ok. 3 łyżki
    Serek wiejski ziarnisty z Piątnicy 200 gram
    0,5 litrowy słoiczek jagód w soku własnym
    Pół słoiczka półlitrowego musu z jabłek
    Odrobina Grenadiny dla koloru
    4 biszkopty okrągłe i 4 podłużne
    4 zielone winogrona i 4 czerwone

Kolorowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw osączyć brzoskwinie i jagody, sok wykorzystać na kompocik.
    3 połówki brzoskwiń odłożyć a pozostałe pokroić i zmiksować z 2 łyżkami Mascarpone + trochę cukru pudru do smaku.
    Przelać przez lejek do 4 szklanek. Pionowo powciskać po 1 biszkopcie okrągłym.
    Zmiksować jagody z serkiem wiejskim i Ew posłodzić cukrem pudrem.
    Rozłożyć do szklanek na mus brzoskwiniowy
    Resztę Mascarpone, ok. 2 łyżki zmiksować z musem jabłecznym i dodać dla uzyskania różowego koloru trochę Grenadiny. Gdy trzeba posłodzić, to zależy jak słodki mamy mus z jabłek.
    Przełożyć do szklanek.
    Do każdej szklanki włożyć po 1 biszkopcie podłużnym, paski pokrojonych brzoskwiń i po 1 winogronie Schłodzić.

Porady

Grenadina cudnie zabarwi też ubitą smietanę na różowy kolor, a gdy dodamy Curacao na niebiesko

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy