Kolorowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw osączyć brzoskwinie i jagody, sok wykorzystać na kompocik.
3 połówki brzoskwiń odłożyć a pozostałe pokroić i zmiksować z 2 łyżkami Mascarpone + trochę cukru pudru do smaku.
Przelać przez lejek do 4 szklanek. Pionowo powciskać po 1 biszkopcie okrągłym.
Zmiksować jagody z serkiem wiejskim i Ew posłodzić cukrem pudrem.
Rozłożyć do szklanek na mus brzoskwiniowy
Resztę Mascarpone, ok. 2 łyżki zmiksować z musem jabłecznym i dodać dla uzyskania różowego koloru trochę Grenadiny. Gdy trzeba posłodzić, to zależy jak słodki mamy mus z jabłek.
Przełożyć do szklanek.
Do każdej szklanki włożyć po 1 biszkopcie podłużnym, paski pokrojonych brzoskwiń i po 1 winogronie Schłodzić.
Porady
Grenadina cudnie zabarwi też ubitą smietanę na różowy kolor, a gdy dodamy Curacao na niebiesko
Komentarze