Kolorowy andrut

4.5 (187 ocen)

  • 40 min

Jest wyśmienitym deserem dla osób lubiących smak kokosu . W mojej rodzinie szybko znika ze stołu.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 szkl. mleka
    20 dag. wiórków kokosowych
    ½ szkl. cukru
    1 kostka masła
    1 słoiczek powideł
    1 paczka biszkoptów okrągłych
    1 wafel ( 4 sztuki )
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kolorowy andrut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowy andrut 1. Mleko zagotować z cukrem , wsypać wiórka kokosowe i gotować do momentu aż masa zgęstnieje – odstawić i wystudzić.
    Masło utrzeć i dostawać krem kokosowy .
    Przekładać w następujący sposób :
    - wafel
    - powidło
    - wafel
    - mniejsza połowa kremu
    - biszkopty ułożone obok siebie
    - pozostała część kremu
    - wafel
    - powidło
    - wafel
    Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.

Porady

Andruta najlepiej przechowywać w lodówce , wtedy super się kroi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować