Kolorowiec

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kuchnia zawsze była moim królestwem. Ukończyłam więc szkołę gastronomiczną.

Składniki:

  • Ciasto:
    4 szkl. mąki
    30 dag margaryny
    1 szkl. cukru
    4 łyżki miodu płynnego
    2 łyżeczki sody
    2 jajka

    Masa pomarańczowa:
    600 ml soku pomarańczowego lub marchewkowego
    2 op. budyniu śmietankowego

    Masa zielona:
    600 ml soku o smaku kiwi
    2 op. budyniu śmietankowego

    Masa żółta:
    600 ml soku jabłkowego
    2 op. budyniu śmietankowego

    Oraz:
    polewa czekoladowa
    kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Kolorowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: składniki mieszamy i zagniatamy. Dzielimy na 4 części. Pieczemy 4 placki (blacha: 25x37 cm) po 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C. Ciepłe wyjmujemy z formy.
  • 2. Masa pomarańczowa: połowę soku zagotowujemy, wlewamy budynie rozpuszczone w reszcie soku. Chwilę gotujemy. W ten sam sposób przygotowujemy pozostałe masy.
  • 3. Placki przekładamy ciepłymi masami. Wierzch smarujemy polewą i dekorujemy posypką. Odstawiamy do wystygnięcia. Wkładamy do lodówki, aby masy zastygły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Kiwi Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować