Kolorowe szaszłyki z łososiem

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szaszłyki z łososiem są pyszne i kolorowe. Sos na bazie serka śmietankowego i jogurtu z dodatkiem dymki i szczypiorku jest idealnym dopełnieniem.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g łososia, filet bez skóry i ości
    sól morska ziołowa
    pieprz kolorowy
    koperek

    warzywa:
    papryka żółta
    papryka czerwona
    czerwona cebula
    młoda cukinia
    sól morska ziołowa
    3-4 łyżki oleju rzepakowego

    sos:
    200 g serka śmietankowego
    200 g jogurtu nadbużańskiego
    cebula dymka ze szczypiorkiem
    sól morska ziołowa
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Potrawy na grilla

Kolorowe szaszłyki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia kroimy w kawałki. Oprószamy solą, pieprzem i koperkiem.

    Warzywa kroimy w kawałki. Oprószamy solą ziołową i skrapiamy olejem. Delikatnie mieszamy.
    Na wykałaczki nadziewamy kawałki warzyw i ryby.
    Grillujemy kilka minut.

    Podajemy z sosem. Jogurt mieszamy z serkiem. Dodajemy posiekaną drobno cebulę i szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować