Kolorowe szaszłyki z kurczakiem owiniętym papryką

0 (0 ocen)

W sezonie grillowym obowiązkowo nie może zabraknąć kolorowych i aromatycznych szaszłyków. Z marynatą z pietruszki kurczak smakuje wyśmienicie. A upieczone warzywa rozpływają się w ustach.

Składniki:

  • 300 g filetu z piersi kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    1 łyżka Soku z cytryny
    Pęczek Natki pietruszki
    3 łyżki oliwy z oliwek
    Pomidorki koktajlowe
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    3 czerwone cebule
    1 cukinia
    10 pieczarek

Kolorowe szaszłyki z kurczakiem owiniętym papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy z większą kostkę. Doprawiamy go przyprawą do kurczaka oraz zmiksowaną natką pietruszki z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Papryki kroimy z paseczki, cukinię w plasterki, pieczarki w ćwiartki, cebulę w piórka. Wszystkie składniki nadziewamy na duże wykałaczki. Nadziewamy je tak aby papryki otaczały kawałki kurczaka. Grillujemy na ruszcie do miękkości kurczaka i warzyw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy