Kolorowe szaszłyki z cukinią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Zdrowe przede wszystkim...i pyszne

  • 50 min

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    5 sznycli z piersi kurczaka
    kurkuma
    natka pietruszki
    sól
    biała cebula
    1 czerwona papryka
    długie wykałaczki
    łyżka oliwy
    sos paprykowo-ziołowy do sałatek

Kolorowe szaszłyki z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś z kurczaka w kurkumie 1. Mięso kroimy w kostkę, dodajemy kurkumę, natkę pietruszki, sól i oliwę. Mieszamy.
  • warzywa do szaszłyków 2. Kroimy warzywa i dodajemy do nich sos sałatkowy.Mieszamy i odstawiamy na 30 minut.
  • szaszłyki z cukinią 3. Nadziewamy na wykałaczki na przemian warzywa i mięso. Pieczemy w piekarniku lub grillujemy do miękkości.

    Palce lizać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2014

Komentarze

Podobne przepisy