Kolorowe szaleństwo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka, cukier i pomalutku ciągle mieszając dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wykładamy na blachę o wymiarach:dł 32 cm;szer20 cm i pieczemy 20-25 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Wykonanie kremy:
W półtora szklanki soku rozpuszczamy budynie, resztę soku gotujemy, gdy się zagotuje odstawiamy i wlewamy rozpuszczone budynie, jeszcze raz zagotowujemy.
Ciepłą masę rozprowadzamy na biszkopcie.Po wystygnięciu masy rozkładamy na nią delicję.
Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody/ nie zastygnięta jeszcze/ kładziemy masę na ciasto.Gdy zastygnie wlewamy na nią galaretkę rozpuszczoną w 2 szklankach wody/przestudzoną lekko i już tężejącą/.Odstawiamy aż ciasto dobrze zastygnie.
Porady
ja osobiście używam galaretek które tężeją w 30 minut.
Komentarze