Kolorowe spaghetti

0 (0 ocen)

  • 35 min

Pyszny wiosenny obiad, kiedy mamy ochotę na warzywa.

  • 35 min

Składniki:

  • - 1 duża cukinia
    - 1 cebula
    - 2 duże ząbki czosnku
    - zielone oliwki
    - szczypiorek
    - opakowanie serka czosnkowego fromage lub pół opakowania sera feta
    - makaron spaghetti
    - pomidorki koktajlowe
    - przyprawy: sól, pieprz biały, suszona pietruszka.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Kolorowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię kroimy w plasterki posypujemy solą, odstawiamy, żeby puściła goryczkę. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek drobno siekamy.
  • 2. Makaron spaghetti gotujemy al dente. Na niewielkiej ilości oleju lub oliwy podsmażamy cebulę, dodajemy czosnek, chwilę smażymy, dorzucamy cukinię. Dusimy ok. 5 minut. Ser kroimy w małe kawałki, dokładamy do cukinii. Przyprawiamy solą, pieprzem i suszoną natką pietruszki. Mieszamy składniki, chwilkę dusimy i wyłączamy.
  • 3. Oliwki i szczypiorek drobno siekamy. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki.
  • 4. Makaron wykładamy na talerz, na wierz układamy sos z cukinii i sera. Posypujemy obficie szczypiorkiem i oliwkami. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.

Porady

Sos należy przyprawiać z rozwagą, gdyż same sery są już dosyć słone. Podobnie z olejem- używamy go jak najmniej, gdyż ser fromage jest dosyć tłusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron Oliwki Sery Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować