Kolorowe roladki z tortilli

0 (0 ocen)

Te roladki pięknie zdobią stół, ale także świetnie smakują... lubię takie rzeczy na jeden kęs. Sprawdzają się na imprezach, spotkaniach rodzinnych...

Składniki:

  • 3 duże placki tortilli

    puszka tuńczyka w oleju (kawałki)
    ser żółty (9-10 plastrów)
    wędlina w plastrach (9-10 plastrów)
    serek topiony 100g (np. wędzony)
    serek biały (np. Puszysty)
    kilka ogórków kiszonych
    czerwona papryka
    szczypiorek

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki Przekąski

Kolorowe roladki z tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odcedzamy i rozdrabniamy widelcem.
    Ogórki kiszone i paprykę kroimy w paski.
    Szczypiorek siekamy
  • 2. Roladka nr 1
    Rozdrobnionego tuńczyka rozsmarowujemy na tortilli. Na to wykładamy plastry sera żółtego, i nieregularnie układamy paski ogórka, papryki, posypujemy szczypiorkiem.
    Zwijamy w roladkę i ciasto zawijamy w folię aluminiową.
  • 3. Roladka nr 2
    Drugi placek tortilli smarujemy serkiem topionym, na to wykładamy plastry szynki i sera żółtego, układamy paski papryki, ogórka, na wierzch szczypiorek.
    Zwijamy w roladkę i ciasto zawijamy w folię aluminiową.
  • 4. Roladka nr 3
    Kolejny placek tortilli smarujemy serkiem białym, na to wykładamy plastry szynki i sera żółtego, układamy paski papryki, ogórka, na wierzch szczypiorek.
    Zwijamy w roladkę i ciasto zawijamy w folię aluminiową.
  • 5. Wszystkie roladki wkładamy do lodówki na kilka h, aby zmiękły.
    Przed podaniem kroimy się w paski i układamy na półmisku.

Porady

Ilość plasterków szynki i sera podałam orientacyjnie, bo wszystko zależy jaki mamy ser i wędlinę. Najtrudniej kroi się roladkę z tuńczyka - lubi się rozpadać, dlatego tutaj polecam zachować ostrożność :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować