Uwielbiam tak faszerowane mięso, czy to schab czy kurczak nie ma znaczenia, dzięki temu nigdy nie jest nudno na talerzu a domownicy pałaszują z apetytem!
30 min
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
4 łyżki pasty z suszonych pomidorów
1/2 czerwonej papryki
2 cebule dymki
50 g sera cheddar
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Panierka
2 jajka
mąka pszenna
bułka tarta
olej do smażenia
Kolorowe roladki z pastą z suszonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy dzielimy na 4 kotlety, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy, oprószamy solą i pieprzem, smarujemy pastą z suszonych pomidorów, dymkę i paprykę myjemy kroimy w paseczki lub kostkę, ser ścieramy na grubo.
Nadziewamy składnikami roladki zawijamy ciasno.
2.Roladki obtaczamy w mące pszennej a następnie w roztrzepanym jajku i bułce, smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto.Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Komentarze