Bardzo pyszne kolorowe roladki w lekko winnym sosie samym wyglądem kuszą.
1 godz. 30 min
Składniki:
Składniki (Porcja na sześć osób)
3 pojedyncze filety z kurczaka
3 papryki, żółta ,czerwona, zielona
kilka plastrów sera żółtego( tyle ile będziemy robić roladek)
kilka plastrów polędwicy drobiowej(tyle ile będziemy robić roladek)
1 mała cukinia
przyprawy
Wykałaczki do spinania.
Kolorowe roladki w sosie ogórkowo-marchewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie
Fileta rozbijamy jak na schabowe tak aby powstały większe plastry oprószamy wegetą pieprzem i przyprawą do kurczaka. Cukinie kroimy na cienkie plastry na wzdłuż najlepiej na krajalnicy i na chwilę solimy do zmięknięcia. Na plaster mięsa kładziemy cukinię, następnie na jednym końcu mięsa kładziemy mały plaster sera a na drugim końcu plaster polędwicy na serze kładziemy paski kolorowej papryki zwijamy i spinamy wykałaczką . Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Sos
1 szkl wody ogórkowej kiszonej
1 szkl bulionu( rosołu)
3 ogórki kiszone starte
1 marchewka starta
szczypta kopru, przyprawy do smaku
Wszystkie składniki zagotowujemy i przyprawiamy do smaku. Zagęszczamy śmietaną i mąką rozmieszaną w wodzie.
Porady
Po upieczeniu na ok pół godziny można włożyć w naczyniu żaroodpornym do nagrzanego piekarnika zrobią się takie miękkie delikatne,
Komentarze