Kolorowe roladki schabowe Agaty

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zawsze chciałam umieć gotować jak moja mama. Lubię mięszać różne przyprawy, tworzyć nowe dania oraz nowe smaki. A w tej potrawie jest wszystko;] można powiedzieć 2w1 mięso i warzywa, dobre dla niejadków;]

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 plasterków schabu, 5 plasterków szynki gotowanej, 1 słoik mały papryki konserwowej, 1 mały słoik ogórków konserwowych, 2 serki topione paprykowe(ja użyłam z firmy Hochland), przyprawa do mięs KNORR ok 3 łyżeczki, przyprawa czosnek granulowany PRYMAT ok 2 łyżeczki, 2 jajka, bułka tarta, olej.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kolorowe roladki schabowe agaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Rozbijamy schab, przyprawiamy przyprawą do mięs i czosnkiem granulowanym. Na schab kładziemy po 1 plasterku szynki, na to serek topiony(ja kroiłam cienki 3 paski na jeden schab). Na to kładziemy pasek papryki i ogórka. Zwijamy w kwadrat.
    2. Obtaczamy w jajku(którego nie przyprawiam) i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
    3. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku1 godzinę w 120 stopniach. życzę smacznego;]

Porady

Te danie najlepiej smakuje z ziemiaczkami posypanymi koperkiem i buraczkami;]

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować