Kolorowe roladki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Z nimi obiad nie obejdzie się bez dokładki. Są proste w wykonaniu, a jakie pyszne. Mięsko wychodzi mięciutkie a w środku kryje się kolorowe warzywne nadzienie z fasolki szparagowej, kolorowej papryki, zielonego pesto i żółtego sera który trzyma farsz

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg filetów z kurczaka
    zielone pesto
    ser żółty w plasterkach
    papryka żółta, zielona i czerwona
    gotowana fasolka szparagowa
    sól, pieprz
    wykałaczki
    odrobina oleju
    trochę wody do podlania
    kilka pieczarek
    1 płaska łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kolorowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety przygotowujemy jak na kotlety - dobrze ale ostrożnie je rozbijamy na płaty. Każdy płat oprószamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy zielonym pesto. Na każdy płat posmarowany pesto układamy po plasterku sera żółtego i kolejno paski kolorowej papryki oraz gotowaną fasolkę szparagową. Zwijamy ciasno roladki i spinamy wykałaczkami. Na rozgrzaną patelnie dajemy odrobinę oleju i podsmażamy roladki. Po podsmażeniu z obu stron zmniejszamy ogień i dorzucamy pokrojone pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem, podlewamy niewielką ilością wody, przykrywami i dusimy ok 5 min. Po tym czasie obracamy roladki i dusimy kolejne 5 min. Na sam koniec zagęszczamy sos mąką i jeszcze chwilkę z 2-3 min. trzymamy na ogniu mieszając sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować