Kolorowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Pieczarki obrać, pokroić, smażyć razem z cebulą, przyprawić solą i pieprzem. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2.Filety dokładnie umyć. Każdy z nich przekroić na pół, dokładnie rozbić jak na kotlety, z obu stron filety oprószyć solą, pieprzem, słodką papryką. Na każdy filet nałożyć cienką warstwę usmażonych z cebulką pieczarek, małe różyczki brokuła, warstwę marchewki. Kotlety zawinąć w roladki, spiąć wykałaczką. Piekarnik nagrzać do temp. 170-180 C. Piec w piekarniku ok. 20-30 minut.
Porady
Roladki przybiorą wersję bardziej "kaloryczną", gdy do ich środka dodamy odrobinę startego żółtego sera, mozarelli lub feta.
Komentarze