Kolorowe roladki

0 (0 ocen)

Smaczne, zdrowe i kolorowe danie w sam raz na letni obiad

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka
    1 mała cebula
    20-30 dag pieczarek
    2 marchewki
    kilka różyczek brokuła
    sól, pieprz, słodka papryka
    oliwa
    6 wykałaczek

Kolorowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Pieczarki obrać, pokroić, smażyć razem z cebulą, przyprawić solą i pieprzem. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Filety dokładnie umyć. Każdy z nich przekroić na pół, dokładnie rozbić jak na kotlety, z obu stron filety oprószyć solą, pieprzem, słodką papryką. Na każdy filet nałożyć cienką warstwę usmażonych z cebulką pieczarek, małe różyczki brokuła, warstwę marchewki. Kotlety zawinąć w roladki, spiąć wykałaczką. Piekarnik nagrzać do temp. 170-180 C. Piec w piekarniku ok. 20-30 minut.

Porady

Roladki przybiorą wersję bardziej "kaloryczną", gdy do ich środka dodamy odrobinę startego żółtego sera, mozarelli lub feta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy