Kolorowe ptasie mleczko z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.! galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w ok 400 ml wody i odstawiamy do wystygnięcia. Spód tortownicy wykładami biszkoptami i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki, aby całkiem zastygło.
2.Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w ok 150 ml wody i odstawiamy do wystygnięcia ( pilnujemy by całkiem nie stężała). Opakowanie kremówki ubijamy z 1-1,5 łyżeczki cukru pudru, stopniowo dodajemy lekko tężejącą galaretkę. Miksujemy aż składniki się wymieszają, Przygotowana masę wykładamy na biszkopty. Odstawiamy do lodówki. do stężenia. W tym czasie w ten sam sposób przygotowujemy galaretkę cytrynową. Wylewamy na pierwszą warstwę.
3.Na wierzchu deseru układamy ciastka delicje.
4.Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy wg przepisu ( ja odejmuję ok 100 ml wody). Lekko tężejącą wylewamy na wierzch. Schładzamy w lodówce ok 2 godziny.
Komentarze