Kolorowe naleśniki z nadzieniem truskawkowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: składniki na ciasto zmiksować, podzielić na 4 części. Jedną zostawić bez zmian, do drugiej dodać kurkumę i cynamon, do trzeciej dodać kakao a do czwartej sok truskawkowy, wymieszać. Usmażyć naleśniki, patelnię przed każdym naleśnikiem przetrzeć słoniną.
Składniki na nadzienie serowe zmiksować. Truskawki opłukać pod bieżącą wodą, obrać z szypułek, osuszyć. Kilka zostawić do dekoracji, pozostałe pokroić w paseczki. Pół naleśników przełożyć dżemem truskawkowym a pozostałe przełożyć serem. Na serze ułożyć po kilka pasków truskawek, zwinąć.
Naleśniki przełożyć tuż przed jedzeniem. Posypać cukrem pudrem.
Komentarze