1.Galaretkę owoce leśne przygotowujemy wg. przepisu, łączymy z porzeczkami, gdy ostygnie wlewamy do wysokiego przezroczystego naczynia, czekamy aż stężeje, w tym czasie przygotowujemy pozostałe galaretki, każdą osobno, odstawiamy do wystygnięcia.
Na warstwę porzeczkową układamy herbatniki jedną warstwę tak by przykryła galaretkę, na to układamy umyte odsączone truskawki i zalewamy tężejącą galaretką truskawkową, następnie ponownie układamy herbatniki oraz umyte, czereśnie bez pestek, zalewamy galaretką ostawiamy do stężenia.
Ubijamy śnieżkę wypełniamy nią resztę naczynia zostawiając nieco do dekoracji. Wszystko posypujemy kolorową posypką wg uznania.
Porady
Deser ma doskonały wygląd w wysokim, przezroczystym naczyniu, posypany odrobiną kawy idealnie przełamie słodki smak.
Komentarze