Kolorowe koreczki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Justyna Michałczak

  • Łatwy

Składniki:

  • - paluchy maślane: 2 sztuki
    - ser żółty: 4 plastry
    - gotowana szynka: 4 plastry
    - marynowana papryka: 10 sztuk
    - marynowane pieczarki: 10 sztuk
    - ogórek konserwowy: 10 sztuk

    - ser żółty: 10 dekagramów
    - majonez: 3 łyżki
    - czosnek: 4 ząbki

Kolorowe koreczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa: ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy przeciśnięty czosnek i majonez. Mieszamy.
  • 2. Paluchy kroimy na plastry grubości 3 cm. Smarujemy masą. Plastry sera i szynkę kroimy na kawałki wielkości kromek palucha. Na połowę kromek nakładamy ser, a na resztę szynkę. Wbijamy wykałaczki.
  • 3. Paprykę kroimy na kawałki, ogórki na centymetrowe plasterki. Na część koreczków nabijamy paprykę, na resztę ogórka i pieczarki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy