Kolorowe kaszotto z pieczarkami , papryką i kukurydzą

4 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonałe danie na postne dni lecz nie tylko . Wykonanie nie zajmuje zbyt wiele czasu , a dostępne składniki to dodatkowy plus .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy gryczanej prażonej
    250 g. pieczarek
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki zielonej
    3 łyżki kukurydzy konserwowej
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    3 szklanki bulionu warzywnego
    2 szczypty przyprawy harissa
    3 łyżki oleju
    2 łyżki masła
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kolorowe kaszotto z pieczarkami , papryką i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowe kaszotto z pieczarkami , papryką i kukurydzą 1. Pokrojoną w kostkę cebulę szklę na oleju , dodaję pokrojony czosnek , podsmażam , dodaję pokrojone w plasterki pieczarki , smażę aż odparuje woda . Wsypuję opłukaną i osączoną kaszę , dodaję masło , smażę 3-4 minuty . Dokładam pokrojoną w kostkę paprykę , gotuję ok. 20 minut , małymi porcjami wlewając gorący bulion , za każdym razem dopiero wtedy , gdy poprzednia część zostanie wchłonięta przez kaszę . Na koniec dodaję kukurydzę , mieszam , doprawiam harissą , solą i pieprzem .

Porady

Kaszę gryczaną prażoną możemy zastąpić kaszą gryczaną .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kukurydza Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować