Sałata z kapusty białej i czerwonej, buraków i orzechów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Sparz białą kapustę w posolonej wodzie z łyżeczką soku z cytryny
2. Sparz czerwona kapustę w posolonej wodzie z łyżeczką soku z cytryny
3. Cebulę pokrój w piórka oraz posyp solą – odstaw, aby się zmacerowała
4. Pokrój cieniutko obrane buraki
5. Pokrój korniszony
6. Pokrojona cebule odcedź z nadmiaru soku i podziel na dwie części
7. W osobnych miseczkach wymieszaj kapustę białą i czerwoną z majonezem i częścią cebuli
8. Wymieszaj w misce przez podrzucanie kapusty, dodaj korniszony, oliwki
9. Teraz wkładaj do salaterki, delikatnie mieszając, kapusty oraz po odrobinie buraczków (partiami)
10. Na końcu udekoruj sałatkę dymką, migdałami i kilkoma oliwkami.
11. Włóż sałatkę na godzinę do lodówki
12. Podaj z zimnymi mięsami.
Komentarze