Kolorowe jajka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Na sam widok ślinka cieknie.

  • 30 min

Składniki:

  • - 6 jajek
    - 200 g twarożku homogenizowanego
    - 2 łyzeczki chrzanu
    - 2 łyzeczki koncentratu pomodorowego
    - po 2 gałązki koperku i natki pietruszki
    - trochę szczypiorku
    - sól i pieprz do smaku
    - 1 ogórek zielony
    - dekoracja dowolna

Kolorowe jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, następnie obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka. Twarożek dokładnie rozetrzeć z żółtkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Gotową masę podzielić na 3 części.Do jednej dać chrzan, do drugiej koncentrat pomidorowy, a do trzeciej drobno posiekaną zieleninę.
  • 3. Gotowymi masami napełnić białka. Poukładać na specjalnym talerzu, na środek pokroić ogórka. Udekorować dowolnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy