Kolorowe, tęczowe, smaczne jajeczka. Sprawiają wiele radości nie tylko najmłodszym:) Ich wykonanie jest dość pracochłonne, jednak efekt jest tego wart.
60 min
Składniki:
30 wydmuszek z jajek
400 ml śmietany 30%
3 galaretki agrestowe
1 galaretka truskawkowa
1 galaretka cytrynowa
Kolorowe jajeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw zrobić wydmuszki z jajek. Skorupki wyparzyć, zostawić do osuszenia.
2.Galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Schłodzoną śmietanę ubić, dodać 2 tężejące agrestowe galaretki.
3.Wydmuszki wstawić do opakowań po jajkach. Do skorupek wlać po 2 łyżeczki zielonej galaretki, wstawić do lodówki na 20 min., po stężeniu wlać 2 łyżeczki masy śmietankowo-galaretkowej, potem znów galaretka (inny kolor), masa i tak do zapełnienia wydmuszki. Wstawić jajeczka do lodówki na min. 3 godziny.
4.Po tym czasie, kiedy dobrze stężeje masa i galaretki, obieramy jajeczka ze skorupek.
Komentarze