Kolorowe ciasto

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Ciasto z karpatką błyskawiczną

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • ciasto:
    mąka-1 szklanka
    jajka-4 szt
    cukier 1/2 szklanki
    proszek do pieczenia-1 łyżeczka
    szczypta czerwonego barwnika
    Masa karpatkowa:
    karpatka błyskawiczna-1 op.
    400 ml mleka
    galaretka-niebieska
    Dodatkowo:
    galaretka czerwona-1 szt
    biszkopty -2 paczki
    dżem truskawkowy(słoiczek)

Kolorowe ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników pieczemy biszkopt.Po wystudzeniu nasączamy ponczem (według swego uznania),smarujemy dżemem,na dżem nakładamy biszkopty,na biszkopty krem karpatkowy(do kremu dodajemy niebieską galaretkę rozpuszczoną w szklance wody,lekko tężejącą).Na krem wykładamy drugą warstwę biszkoptów i zalewamy czerwoną lekko tężejącą galaretką.Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy