KOLOROWE CIASTECZKA

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Szybka i smaczna przekąska.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • CIASTO MIGDAŁOWE:
    - 5 białek
    - 4 łyżki cukru
    - 1 łyżka mąki pszennej
    - 200g zmielonych migdałów

    DODATKOWO:
    - 1 krem do tortu o smaku waniliowym
    - cukiereczki

Kolorowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier. Do białek wsypujemy mąkę i migdały. Ciasto przekładamy do worka cukierniczego i wykładamy na blachę w formie małych kółek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.15 minut.

    2. Krem przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i przekładamy nim ostudzone ciastka. Posypujemy cukiereczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy