Kolorowe chili

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 20 min

Uwielbiam gotować. W moim domu ta potrawa jest jedną z najbardziej lubianych.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa (łopatki lub szynki)
    ● po 1/2 czerwonej i żółtej papryki
    ● duży ząbek czosnku
    ● żółta i czerwona cebula
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● oliwa
    ● 18 dag koncentratu pomidorowego
    ● przyprawy: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, słodka papryka, chili

Kolorowe chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy ze zmiażdżonym
    czosnkiem i ziołami.
    Wkładamy do lodówki na ok.
    30 minut. Cebule i papryki
    kroimy w kostkę.
  • 2. Mięso i pokrojone warzywa
    dusimy na oliwie ok. 10
    minut. Dodajemy kukurydzę
    i fasolę wraz z zalewami oraz
    koncentrat. Doprawiamy papryką
    i chili. Dusimy jeszcze
    ok. 20 minut.

Porady

Danie zazwyczaj podaję z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy