Uwielbiam gotować. W moim domu ta potrawa jest jedną z najbardziej lubianych.
1 godz. 20 min
Składniki:
● 50 dag mielonego mięsa (łopatki lub szynki)
● po 1/2 czerwonej i żółtej papryki
● duży ząbek czosnku
● żółta i czerwona cebula
● puszka kukurydzy
● puszka czerwonej fasoli
● oliwa
● 18 dag koncentratu pomidorowego
● przyprawy: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, słodka papryka, chili
Kolorowe chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mieszamy ze zmiażdżonym
czosnkiem i ziołami.
Wkładamy do lodówki na ok.
30 minut. Cebule i papryki
kroimy w kostkę.
2.Mięso i pokrojone warzywa
dusimy na oliwie ok. 10
minut. Dodajemy kukurydzę
i fasolę wraz z zalewami oraz
koncentrat. Doprawiamy papryką
i chili. Dusimy jeszcze
ok. 20 minut.
Komentarze