Kolorowe babeczki śmietankowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

babeczki lekkie i smaczne

  • 20 min

Składniki:

  • ciasto:
    1/2kg mąki
    25dkg cukru kryształu
    3żółtka ugotowane na twardo
    2żółtka surowe
    2łyżki śmietany
    1kostka masła
    krem śmietankowy:
    400 g śmietany kremówki

    1 szklanka cukru pudru
    ok. 250 g serka/ twarożku słodkiego
    Do dekoracji:
    brzoskwinie kiwi, posypka waflowa

Kolorowe babeczki śmietankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zarobić ciasto na jednolitą mase . Wylepiać foremki i piec. 170C 15 minut, na jasno złoty kolor.
    Zrobić krem:Kremówkę ubijam z cukrem pudrem.
    Dodaję twarożek i miksuję lekko.
    Wystudzone spody babeczek szprycuje kremem , układam owoce a na koniec posypuje posypką waflową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy