Kolorowe babeczki ryżowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sama je wymyśliłam. Są smaczne, efektowne i wszystkim smakują. Lubią je też moje dzieci (2,5 roku i 8 lat).

Składniki:

  • ● 2 torebki ryżu
    ● 3 łyżki startego żółtego sera
    ● 2 łyżki masła
    ● sól, pieprz
    Dodatki:
    ● 2 łyżki serka homogenizowanego bez cukru
    ● ząbek czosnku
    ● 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego
    ● 3 łyżki ugotowanego i rozdrobnionego szpinaku
    ● szczypta oregano
    ● 1 łyżeczka curry

Kolorowe babeczki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowe babeczki ryżowe 1. Ryż gotujemy w lekko osolonej
    wodzie, osączamy.
  • Kolorowe babeczki ryżowe 2. Do gorącego ryżu dodajemy
    żółty ser, przyprawiamy pieprzem,
    mieszamy, dzielimy na
    4 porcje.
  • Kolorowe babeczki ryżowe 3. Jedną porcję ryżu łączymy
    z serkiem homogenizowanym
    przyprawionym rozgniecionym
    czosnkiem, solą i oregano. Drugą
    mieszamy z curry, trzecią ze
    szpinakiem, a czwartą łączymy
    z koncentratem pomidorowym.
  • 4. Filiżanki lub foremki smarujemy
    masłem i napełniamy ryżem.
    Lekko ubijamy, odstawiamy na
    godzinę. Wykładamy na płaski
    żaroodporny półmisek. Przed
    podaniem podgrzewamy w lekko
    nagrzanym piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Komentarze

Podobne przepisy