KOLOROWE BABECZKI

0 (0 ocen)

  • 1 min

PRAWDZIWE SWOJSKIE BABECZKI

  • 1 min

Składniki:

  • PORCJA Z PODANYCH SKŁADNIKÓW STARCZA NA OKOŁO 30SZT BABECZEK.
    6ŻÓŁTEK
    200G MASŁA
    1OP CUKRU WANILIOWEGO
    4SZKL. MĄKI TOROWEJ
    1/2 SZKL CUKRU
    KREM:
    4JAJKA
    MAŁE MASŁO ROŚLINNE
    200G MASŁA
    50ML SPIRYTUSU
    CUKIER WANILIOWY
    KAKAO

    JAJKA UBIJAMY NA PUCH OK15MIN DODAJEMY TŁUSZCZE I CUKIER ORAZ ALKOHOL.
    DZIELIMY NA DWIE PORCJE I DO JEDNEJ DODAJEMY 2ŁYŻ KAKAO.
    KREM PRZEKŁADAMY DO SZPRYCY I ZDOBIMY UPIECZONE,OSTUDZONE KORPUSY BABECZEK.
    MOŻNA ZALAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKA, POŁOŻYĆ OWOCE LUB NP ORZECHY

Kolorowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ZAGNIEŚĆ CIASTO Z WYMIENIONYCH SKŁADNIKÓW.
    WYSMAROWANE TŁUSZCZEM I POSYPANE KASZKĄ MANNĄ FOREMKI DO BABECZEK WYLEPIĆ CIASTEM.
    PIEC 15MIN W TEM 180C

Komentarze

Podobne przepisy