Kolorowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Deser idealny do przygotowania w ostatniej chwili, tuż przed przyjściem gości, gdyż przygotowany jest z półproduktów. Nie mniej jednak pyszny i błyskawicznie znika z talerza

  • 15 min

Składniki:

  • Gotowe tartaletki biszkoptowe (oczywiście jak czas pozwoli, własnoręcznie wykonane są jeszcze lepsze)
    Krem "Karpatka"
    Konfitura (dowolna)
    Owoce - jakiekolwiek, ja użyłam kiwi, ananasa, brzoskwini, truskawek i winogron

Kolorowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nic prostrzego: Na spód każdej tartaletki kładziemy łyżeczkę konfitury(najlepiej kwaśnej - wiśniowej, lub porzeczkowej).
    Wypełniamy tartaletki kremem(lub bitą śmietaną) i dekorujemy owocami.
    A potem zjadać i palce lizać.

Porady

Robiłam je na różne sposoby. Pyszne są z bitą śmietaną i malinami, oraz polane lekko galaretką owocową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy