Kolorowa zupa dyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Dynię należy obrać, umyć i pokroić w kawałeczki.
2. Na oliwie podrumieniamy cebulę pokrojona w kosteczkę oraz czosnek
2. Wrzucamy do tego obrane ze skórek pomidory, równiez pokrojone w kosteczkę
4. Chwile dusimy, dodajemy marchewkę pokrojoną w drobne plasterki
5. Następnie dodajemy dynie i różyczki brokuła. Zalewamy wodą tak aby warzywa chowały, ale aby nie było więcej wody, niz warzyw
6. Wszystko gotujemy do miekkości, w zależności od warzyw , ok 20 min, doprawiamy. Ja daję sól, pieprz, papryke słodką, odrobine chili i curry. Można
pominąć i po zalaniu woda dodać kostkę rosołową.
7. Na koniec blendujemy i mamy gęsty, kolorowy, rozgrzewający krem.
Komentarze