Kolorowa zupa dyniowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zupa wywołuje usmiech na twarzach jedzących

  • 40 min

Składniki:

  • ok 1 kg dyni
    brokuł
    duża marchewka
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    pomidory
    łyżeczka oliwy z oliwek

Kolorowa zupa dyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Dynię należy obrać, umyć i pokroić w kawałeczki.
    2. Na oliwie podrumieniamy cebulę pokrojona w kosteczkę oraz czosnek
    2. Wrzucamy do tego obrane ze skórek pomidory, równiez pokrojone w kosteczkę
    4. Chwile dusimy, dodajemy marchewkę pokrojoną w drobne plasterki
    5. Następnie dodajemy dynie i różyczki brokuła. Zalewamy wodą tak aby warzywa chowały, ale aby nie było więcej wody, niz warzyw
    6. Wszystko gotujemy do miekkości, w zależności od warzyw , ok 20 min, doprawiamy. Ja daję sól, pieprz, papryke słodką, odrobine chili i curry. Można
    pominąć i po zalaniu woda dodać kostkę rosołową.
    7. Na koniec blendujemy i mamy gęsty, kolorowy, rozgrzewający krem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy