Kolorowa tarta z warzywami i wędzonym łososiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i ekspresowe danie, pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    1/2 młodej cukinii
    1/2 czerwonej cebuli
    100 g wędzonego łososia
    1/2 awokado
    2-3 rzodkiewki
    kilka pomidorków koktajlowych
    sól
    pieprz
    mak
    sok z cytryny
    świeża bazylia i tymianek do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Kolorowa tarta z warzywami i wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię kroimy na spaghetti lub w cienkie plasterki, podsmażamy na suchej patelni, aby woda odparowała. Doprawiamy solą i pieprzem.

    Łososia dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny.

    Ciasto francuskie wykładamy na papierze do pieczenia, stawiamy na kratce do pieczenia. Na cieście układamy cienko pokrojone warzywa i łososia. Całość posypujemy makiem. Pieczemy około 10-15 minut w 210 stopniach C. Posypujemy świeżą bazylią i tymiankiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować