Kolorowa tarta z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po trochu cukier cały czas miksując. Następnie dodać żółtka, również zmiksować. Przesiać mąki, wmieszać bardzo delikatnie. Formę wysmarować masłem, wysypać mąką. Wylać na nią ciasto, piec w 180'C około 15 - 20 minut. Wystudzić.
2.KREM:
Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier i mascarpone. Na koniec wmieszać mielone orzechy. Krem wyłożyć na biszkopt
3.OWOCE:
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku, ostudzić, odstawić aż będzie prawie tężejąca.
Owoce pokroić, ułożyć według własnej fantazji na kremie. Zalać tężejącą galaretką tak, aby oblała wszystkie owoce. Dzięki temu owoce nie obeschną i będą pięknie błyszczały.
Komentarze