Kolorowa tarta

0 (0 ocen)

Pikantna, aromatyczna kusi kolorem i smakiem.

Składniki:

  • Na ciasto:
    100g margaryny
    2 szklanki mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    jajko3 łyżki śmietany 18 %
    odrobina soli

    farsz:
    3 jajka
    laska kiełbasy
    opakowanie warzyw na patelnię
    mała śmietana 18%
    dowolne przyprawy

Kolorowa tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy je 30 min w lodówce. Równomiernie wykładamy formę ciastem. Warzywa podsmażamy, 2 jajka gotujemy na twardo. Warzywa studzimy wykładamy na ciasto. Śmietanę miksujemy z jajkiem,doprawiamy, polewamy. Na dużych oczkach trzemy jajka. Kiełbasę kroimy w talarki, układamy dookoła. Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach C.

Porady

Można posypać tartym serem.

Komentarze

Podobne przepisy