Kolorowa surówka z oregano

5 (156 ocen)

Szybki w przygotowaniu dodatek do obiadu, domowego fast foodu czy po prostu przekąska.

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    1 por (biała część)
    1 puszka słodkiej kukurydzy
    1 czerwona papryka
    2 łyżki majonezu
    Sól
    Pieprz
    1 łyżeczka oregano
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki

Kolorowa surówka z oregano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Kapustę szatkujemy w piórka, por kroimy w pół plasterki. Z papryki usuwamy gniazdo i kroimy w kosteczkę. Kukurydze odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować