Kolorowa sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Fajna propozycja na kolację z wykorzystaniem ryżu pozostałego z obiadu. Pomysłowa, lekka sałatka ze słodkim akcentem.

Składniki:

  • 1 torebka ugotowanego ryżu
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 puszka ananasa
    1 puszka kukurydzy
    6 gałązek selera naciowego
    1 papryka
    1 mała cebulka
    pęczek szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kolorowa sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka, ananasa i kukurydzę odsączyć z zalewy. Seler naciowy pokroić w plastry, paprykę, ananasa i cebulkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać.
  • 2. W dużej misce wymieszać ryż z warzywami i rozdrobnionym tuńczykiem, połączyć z majonezem i jogurtem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować