Kolorowa sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka na bazie tuńczyka, kaszy perłowej oraz kolorowych, bogatych w witaminy warzyw. Idealnie skomponowane składniki sprawiają, że sałatka smakuje rewelacyjnie.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    1 czerwona papryka
    1 puszka kukurydzy
    100g kaszy perłowej
    2 ogórki kiszone
    1 cebula czerwona
    2 ząbki czosnku
    5 jaj
    4 łyżki posiekanego szczypiorku
    4 łyżki majonezu
    sól
    pieprz

Kolorowa sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.
  • 2. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.
  • 3. Paprykę i ogórki pokroić w małą kostkę.
  • image-28gu2mo 4. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
  • 5. Cebulę i czosnek drobno posiekać.
  • image-0xbuf3i 6. Wszystkie składniki sałatki: kaszę, tuńczyka, kukurydzę, paprykę, ogórki, jajka, cebulę, czosnek i szczypiorek przełożyć do dużej miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, całość dokładnie wymieszać

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy