Lubię robić różne sałatki bo można bawić się składnikami,mieszać je w dowolny sposób i dobierać pod swoje kubki smakowe.Seler konserwowy idealnie współgra z ananasem dodając sałatce winnego smaku,a papryka i por uzupełnia ten smak.
15 min
Składniki:
słoik selera konserwowego
5 plastrów ananasa z puszki
3 łyżki kukurydzy
1/2 czerwonej papryki
kawałek pora (10 cm)
10 g żółtego sera
1 łyżka posiekanego szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól
świeżo mielony pieprz
Kolorowa sałatka z selerem konserwowym i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Seler odsączyć z zalewy,pociąć na krótsze nitki. Ananasa i paprykę pokroić a kostkę,por w piórka. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wszystkie składniki zmieszać z majonezem,doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze